Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

10 NOVOGODIŠNJIH ODLUKA JEDNOG SLADOKUSCA


05-01-2020Početak godine je uvek vreme za donošenje važnih odluka kojih se uglavnom nikada ne pridržavamo.

 

Takođe, početak godine je omiljeni period svih sladokusaca – čokolade, gumene bombone, belgijske praline, čokoladni dražeji su uvek oko nas i na dohvat ruke.

 

Poklanjamo ih dragim osobama, a prvenstveno sebi, jer – kako kažu stare mudrosti – Kako počneš godinu, takva će i biti. Naravno da želimo da nam bude slatka.

 

Moja prva novogodišnja odluka je da ću ove prestupne godine doneti odluke kojih ću se konačno pridržavati. One odluke koje su mi bliske, a ne samo puke želje onoga što nisam i nikada neću biti.

 

 

Pa, da nastavim.

 

Deliću sa drugima – ah, teška odluka. Nekad jednostavno želim da sve zadržim za sebe ili bar najlepši deo, a opet lepota je u deljenju, kada zajedno jedemo bombone, glupiramo se i rastežemo kisele trake. Ko može više i brže da pojede je uvek zanimljivije kad se igra sa nekim.

 

Vežbaću redovno – Uvek je slađe kada nešto uradimo i za to sledi nagrada koju sebi dodelimo. Teško je naterati se na redovno vežbanje jer milion izgovora uvek spremno čeka, ali samo to će  omogućiti da uživam u slatkišima bez griže savesti i da ih svaki put doživim kao posebnu nagradu.

 

Postaviću nove izazove i ciljeve – imam omiljene slatkiše, ali uvek ću biti otvorena da probam i isprobam nove i neobične ukuse. Ko zna, možda naletim na novi omiljeni slatkiš.

 

 

Redovno ću završavati svoje obaveze - nikad neću ostaviti za sutra slatkiše koje mogu da pojedem danas – jer, možda neko ne želi da deli, a i šta ako zaboravim gde sam ih sakrila...

 

Biću dosledna – ješću slatkiše svaki dan. Slatkiši će biti na stolu i kada nije “crveno slovo“– postoji toliko događaja i datuma koje treba obeležiti i zasladiti, Nova godina, rođendani  i praznici na početku januara su samo delić.

 

Tolerantnost na različitost – neću biti isključiva i diskriminisati bombone po bojama i obliku koje ne volim. Daću im šansu svaki put kada se nađu u mojoj kesici. Za neke od  danas omiljenih bombona sam mislila da ih nikada u životu neću probati

 

Redovno ću igrati Slatki četvrtak – jer uvek treba imati slatkiše u šteku, a nikad se ne zna kad mogu da pogodim tačnu gramažu. Naravno, redovno ću i vežbati za taj dan.

 

Uvek ću propustiti decu i trudnice koji čekaju u redu za slatkiše – prioriteti su ipak prioriteti.

 

Naučiću da kažem Ne – jer ni u čemu ne treba preterivati. U slatkišima se uživa, oni su tu da nam ulepšaju i zaslade svaki dan.

 
Tagovi

slatkisi;