Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

5 najboljih filmskih citata o slatkišima


11-08-2017Leto je i to verovatno znači da ćete provesti dosta vremena gledajući filmove. Zaboravite na kokice.

 

Uživaćete u filmovima uz slatkiše, a nećete morati ni da brinete o mrvicama soli.

 

Filmovi i slatkiši su dve stvari koje se odlično slažu. Svi mi volimo da idemo u bioskop i častimo sebe nekom od omiljenih grickalica. Ali koji slatkiš nam je omiljeni?

 

Ja ne mogu da se odlučim, ali šta vi mislite - koji je najbolji slatkiš za bioskop?

 

Odlazak u bioskop je uvek poseban doživljaj, čak i pored današnjih kućnih bioskopa i velikih audio sistema. I ništa nije bolje od velikog soka i velike kese vaših slatkiša. Kokice su fine, a ni naćos ili pereci nisu loši, ali nekad vam je potrebno nešto slatko ili čokoladno.

 

Svi volimo slatkiše jer su ukusni, zabavni, a mogu biti i sjajan poklon koji delimo sa najdražima. Takođe, oni su često i tema popularnih filmskih scena. Zato smo želeli da vas podsetimo na neke poznate citate u kojima se pominju slatkiši.

 

1. Willy Wonka i fabrika čokolade (Willy Wonka and the Chocolate Factory, 1971)

“Krenite sa mnom i videćete svet čiste imaginacije...“ - Willy Wonka

 

Ovo je zlatna ulaznica za porodične filmove. Ona oživljava magični svet slatkiša i potpuno je neodoljiva. Ovaj film predstavlja ono što su snovi većine dece - da, reč je o čokoladnoj reci!

 

2. Gunisi (The Goonies, 1985)

“Pazite, imam ideju! Zašto ne bismo samo prekrili ceo pod čokoladom i pustili Chunka da se probije?” –Mouth

 

Da, u pravu ste, nije baš idealno jesti čokoladu sa zemlje. Ali kada razmislimo o kontekstu - da ste zarobljeni i jedini izlaz vam je da pojedete čokoladu, da li biste se uopšte dvoumili? Verovatno ne. U redu je, ne bih ni ja!

 

 3. Forest Gamp (Forest Gump, 1994)

“Zdravo! Moje ime je Forest. Forest Gamp. Želite li čokoladu? Ja bih mogao da ih pojedem milion i po. Moja mama je uvek govorila da je život kao kutija čokolada. Nikada ne znate šta ćete dobiti.”- Forrest Gump

 

Dobro, ovo možda nije baš prvi film koji vam padne na pamet kada razmišljate o slatkišima u filmovima, ali kako možete da odolite ovoj početnoj sceni. Život je definitivno kao kutija čokolada i hvala Forestu Gampu što je to učinio očiglednim.

 

4. Elf (Elf, 2003)

“Mi elfovi pokušavamo da se držimo četiri glavne grupe hrane: slatkiša, lizalica, bombona i sirupa.” - Buddy the Elf

 

Iako je ovo božićni film, nema sumnje da se slatkiši često pominju. Verovatno zato što elfovi zavise od ukusnih zalogaja kako bi preživeli. Kako možemo da ne volimo nešto što uključuje mesta poput „šume lizalica“?

 

5. Čarli i fabrika čokolade (Charlie and the Chocolate Factory, 2005)

“Mislim da je sve to od onih zrna kakaoa. Hej, uzgred, da li ste vi momci znali da čokolada ima sastojak koji pokreće oslobađanje endorfina? Pruža osećaj zaljubljenosti.” – Willy Wonka

 

Eto, počeli smo listu sa citatom gospodina Wonka i završavamo je sa njim. Dakle, da vidimo... jedenje čokolade može nam dati osećaj isti kao kada smo zaljubljeni?! Dajte onda 500 kutija!

 
Tagovi

slatkisi