Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

4 UKUSA HRANE KOJI OTKRIVAJU VAŠ KARAKTER


04-08-2018Slatko vole senzualni hedonisti, slano energični i uspešni ljudi, a slatko –slanu kombinaciju kreativci i samotnjaci

 

 

Želja za hranom u sebi sadrži psihičku komponentu, pa potreba za slatkim, slanim, ljutim, gorkim i kiselim navikama otkriva kakve smo osobe.

 

Većina ljudi smatra da ne postoji poseban razlog za to što vole određenu vrstu hrane i ukuse i da to nije povezano sa njihovim karakterom. Ipak, postoji veza između vrste hrane koju volimo i našeg karaktera

 

Brojni istraživači se bave ovom temom, a Alan Hirš neurolog i psihijatar iz Čikaga sproveo je istraživanje kada je na primeru 18.000 ispitanika došao do rezultata koji jasno pokazuju odnos želje za određenom hranom s određenom osobinom.

 

Kakvi smo osoba lako možemo iščitati iz potrebe za osnovnih 5 ukusa. Kako ističe Hriš ove potrebe ne treba menjati već im udovoljiti ali kontrolisano i umereno.

 

 Slano vole uspešni koji se u životu vode razumom  a ne srcem

 

Osobe koje osećaju želju za slanom hranom retko izražavaju svoje mišljenje, ali su izuzetno energični u kritičnim situacijama, odlučuju na temelju razuma a ne srca.

 Često prepuštaju drugima da im kroje privatni i poslovni život. Potreba za slanim nastaje iz razloga manjaka minerala u organizmu.

 

 

Slatko vole senzualni, hedonisti koji vole da žive na ivici

 

One osobe kojima je predmet žudnje mlečna čokolada često su tihe i povučene. Uopšteno osobe koje žude za slatkišima veliki su hedonisti i retko žale za propuštenim prilikama

Osobe koje osećaju veliku želju za tamnom čokoladom vole da budu u centru pažnje, privlači ih razuzdan život, dok u poslovnom svetu ciljaju na vodeće pozicije..

Čokolada stimuliše lučenje hormona serotonina i savršen je dezert koji deluje poput antidepresiva, a pomaže i kod malaksalosti, kada je telu potrebno brzo razbuđivanje.

 

Slatko-slano vole kreativci i samotnjaci

 

Osobe koje vole kombinaciju slatkog i slanog najviše vole da budu same. Kreativne su i vole da upravljaju vlastitim vremenom i prostorom, a više od svega cene privatnost i ne podnose nadređenost,

Učestala želja za kombinacijom slatkog i slanog znak je da u organizmu nedostaju glukoze i natrijuma. Osećamo se malaksalo i usporeno, zbog čega brojni posežu za kombinacijom slanih grickalica i slatke čokolade kako bi povratili snagu i zadovoljili potrebu za slanim.

 

Ljutu začinjenu hranu vole temperametne osobe

 

Temperamentne osobe koje ne vole da gube vreme na nevažne stvari obožavatelji su ljute i začinjene hrane. Oni vole red i disciplinu, neverovatnom brzinom obavljaju više ključnih stvari odjednom, a hrana pojačanih okusa ih smiruje.

Ovakva hrana ubrzava rad srca i disanje pa valja biti oprezan jer ona stvara zavisnost.

 

4 UKUSA HRANE KOJI PTKRIVAJU VAŠ KARAKTER

Koji vam je omiljeni ukus?

Rezultati glasanja:
Tagovi

slatkisi