Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

5 najlepših prodavnica slatkiša na svetu


2015-04-10 14:49:58Ljubitelji slatkiša, dobrodošli u našu kratku, virtuelnu šetnju kroz najlepše prodavnice slatkiša! Dobro se naoružajte slatkišima pre nego što se upustite u ovo virtuelno krstarenje, jer će te sigurno poželeti da pojedete sve pred sobom!
 
Candylicious
Ova ogromna prodavnica slatkiša nalazi se u Dubajiu, a prostire se na celih hiljadu kvadratnih metara! Pre nego što uđete u unutrašnjost ovog slatkog čuda, u dvorištu će vas dočekati Candylicous automobil koji kruži oko prodavnice, u čijoj unutrašnjosti svet mašte i svet slatkiša postaju jedno. 
A jedno od najslađih delova ovog slatkog sveta je drvo sačinjeno od lizalica i, svakako, činjenica da će se pred vama naći pet hiljada različitih vrsta slatkiša!

 Papabubble
Papabubble nisu bez razloga nazvani najvećim karamel-zanatlijama sveta. Jer, u njihovim prodavnicama, vi zaista možete da uživate ne samo u izgledu i ukusu slatkiša već i da prisustvujete celom procesu proizvodnje! 
Za sada postoje u više gradova sveta, a njihova glavna i najveća lokacija je upravo Tokijo. Ono što ih je proslavilo, između ostalog, i jeste japanska ideja pravljenja karamelastog „sušija“ i još mnogo neobičnih, a vizuelno predivnih, slatkišastih-ideja.
Unutrašnjost ovog slatkog čuda, koja je nešto između lude, naučničke laboratorije, galerije i slatkog carstva, zasigurno ne ostavlja praznih ruku i usta nijednog istinskog ljubitelja karamele.

 

Jelly Bean fabrika
Kada se ljubitelji slatkiša nađu u Kaliforniji i Farifildu, poseta Jelly Bean fabrici je neminovna! Ulazak u ovu fabriku dozvoljen je svima sa ograničenjem vremena na 40 minuta. Čini se mnogo, ali kada vidite unutrašnjost ovog Jelly-Bean-sveta shvatite da ni jedan dan proveden u tim slatkim zidinama ne bi bio predug. 
Ono što je posebno zabavno jeste da u kafiću u koji možete sesti da predahnete i popijete kakfu, pored ostalih poslastica, možete da poručite i picu dekorisanu, ni manje ni više, nego Jelly Bean bombonima!


  

Miette Confiserie
Vlasnici ovog slatkog kutka u San Francisku, Meg Rej i njen suprug Kristofer zajedničkim snagama napravili su ovaj mini-raj za sladokusce. Nešto svedenijeg, a baš zbog toga primamljivog, dizajna, Kristofer je  ovu prodavnicu slatkiša kreirao po uzoru na stare, evropske poslastičarnice sa gomilom prirodnog svetla!  
Dodir Evrope, vintaž – duha i slatkih ukusa malo koga ostavlja ravnodušnim!

 Candylawa 
Za kraj, ostavili smo, po našem skromnom izboru, najlepšu prodavnicu slatkiša!
Svi koji su maštali o carstvu Vili Vonke ovde mogu da se izvale na leđa od sreće, sve ne verujući da je njihov svet mašte konačno oživeo! U Saudiskoj Arabiji, verovali ili ne, ovako izgleda kada snovi postanu stvarnost! Osećaćete se kao izgubljeni u najslađem crtaću ikad!
Ova neverovatna prodavnica slatkiša, podeljena je na dva nivoa, od kojih, na jednom, možete da upadnete i u kutak gde ćete biti u prilici da dizajnirate sopstvenu lizalicu ili mančmelou! Izvori fotografija: retaildesignblog.net, streetdirectory.com, gillcapital.com.sg, uaescene.com, 
papabubble.wordpress.com, caucharmant.com, facebook.com/papabubbleQtr?fref=ts, jellybelly.com, 
jellybeanfactory.com, facebook.com/JellyBeanFactory, 
architecturaldigest.com, pinterest.com, facebook.com/pages/Miette-Confiserie/147511601934765?ref=ts&fref=ts, miette.com, 
facebook.com/candylawaSA?ref=ts&fref=ts, interiorscafe.ru, lvov.mesto.ua, tripadvisor.rs