Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

5 najskupljih poslastica na svetu


2015-05-09 16:57:48Čini se da je svet posebno divno mesto za one koji vole poslastice, a ne manjka im novaca.
Lista u nastavku ostaviće bez dana i one koji će ove deserte sebi jednom moći da priušte, ali i one koji o njima mogu samo da sanjare. Neverovatni ukusi, kavijar, zlato, čokolade donešene iz najrazličitijih krajeva sveta - samo su neki od sastojaka potrebnih u pravljenju ovih slatkiša. 

Vežite se, polećemo!
I, pripremite makar kakvu čokoladu za usputno grickanje. Ovo ne može da prođe bez posledica! :)


Kapkejk – Le Dolci, Toronto, 900 dolara
 
Da, 900 dolara je suma za najjeftiniji dezert na ovoj listi! 
To što je ovaj kapkejk zapravo prilično mali, izgleda da uopšte ne utiče na njegovu ekskluzivnost i cenu.
Nalazi se u ručno pravljenoj, jestivoj čokoladnoj korpici, a ukrašen je jestivim perlicama i listićima od 24-katranog zlata. Još neki od skupocenih sastojaka koji se nalaze u ovoj poslastici su i morska so iz Francuske, vanila sa Tahitija, skupa čokolada iz Francuske i kafa sa Jamajke! Služi se uz ampulu sa konjakom koja se tu nalazi tek da bi se, pre jela, kolač njome prelio i obogatio još jednim od ukusa.
Spravljen je, inače, po porudžbini jednog imućnog supruga koji je želeo da obraduje svoju ženu na njen rođendan. Veoma sveden i jeftin dar, nema šta!

 
Sladoled kup – “Golden Opulence Sundae”, Serendiplity, Njujork, 1.000 dolara
 
Ljubitelji sladoleda, pripremite se za ovo iznenađenje vredno hiljadu dolara! 
Kao glavni sastojci ovog deserta korišćene su fina vanila sa Thitana u kombinaciji sa mahunama vanile s Madagaskara, pa komadici retke Chuao čokolade iz Venecuele, i sve to - obmotano 23-katranim jestivim zlatnim listićima i preliveno jednom od najskupljih čokolada sveta! Dodaci za ovaj dezert (da, ima i dodataka!) su kandirano voće, pozlaćeni bademi, čokoladne praline, trešnje punjene marcipanom i kavijar! 
Naravno da se ovo ekskluzivno čudo i služi jednako ekskluzivno: posuda od kristala + kašičica od 18-katranog zlata koju, nakon što završite sa slađenjem, možete poneti kući.

 
Macarons – Haute Couture, Francuska, 7.414 dolara 
 
Iako ste ovakve kolačiće mogli da sretnete na mnogim mestima po manje ili više pristupačnoj ceni, poslastičari iz Francuske su ovaj desert podigli na potpuno novi nivo! Naime, uz neobične sastojke (skupo crno vino, najkvalitetniji kikiriki puter, cvet soli itd.) cena za pakovanje ovog slatkiša može da dosegne i neverovatnih 7.000 dolara! Naravno, uz odabiranje manje ekskluzivnih ukusa i konačan iznos bi bio nešto jeftiniji, ali ne sumnjamo da će oni koji ovu poslasticu sebi mogu da priušte za nju i odvojiti značajnu sumu novca.

 
Čokoladni puding, Lideth Howe Country House Hotel, Engleska, 35.000 dolara
 
Koliko uopšte realno zvuči puding torta napravljena od skupocene čoolade, zlatnog kavijara i sa neizostavnim dvokatranim dijamantom na vrhu?!
Okupana u četri vrste najfinije belgijske čokolade, ova poslastica mora se naručiti čitave tri nedelje unapred. A cena? Kažu, prava sitnica!  
U videu u nastavku možete pogledati i pripremu baš ovog deserta!
 
https://www.youtube.com/watch?v=mXjy3MVYAn4 
 
Voćna torta – “Diamond Fruitcake” – Tokijo, 1.65 miliona dolara
 
I za kraj, najskuplji desert sveta napravljen, verovali ili ne, od dijamanata! 
Ovo skupoceno, slatko čudo napravio je jedan poslastičar iz Tokija, a za izradu mu je trebalo mesec dana, dok mu je za osmišljavanje ove neverovatne poslastice bilo potrebno čak šest meseci! 
Recept i sastojci se čuvaju u tajnosti, a danas se zna tek to da je ova voćna torta prekrivena sa 223 dijamanta i da drži rekord najskupljeg slatkiša na svetu već celih deset godina! Izvori fotografija:
reporterntv.ro, estianti.puspitadewi.net, pbs.twimg.com, blogdilifestyle.it.