Besplatna dostava!
Besplatna dostava!
  • Moja Korpa
Prijavi se
8 NAČINA NA KOJE POGREŠNO JEDETE ČOKOLADU - Candy Universe

8 NAČINA NA KOJE POGREŠNO JEDETE ČOKOLADU


Autor: Marija ; Kategorija:

30.04.2020.

Čokoladu ne možete jesti pogrešno i sve što sledi je preporuka da biste u njenom ukusu uživate kao nikada ranije.

Pre nego što počnem, moram da se ogradim – ne postoji „pogrešan“ način da pojedete čokoladu. Sve što je navedeno u daljem tekstu služi samo da poboljša i poveća vaše uživanje u njenom ukusu.
 Dakle, čokoladu ne možete jesti pogrešno i sve što sledi je preporuka da biste u njenom ukusu uživate kao nikada ranije.

Držite čokoladu u frižideru

Čokoladu ne bi trebalo držati u frižideru, jer na taj način ona ne oslobađa sve svoje ukuse. Dovoljno je da je čuvate na suvom, hladnom i mračnom mestu jer kao što niske temperature utiču na njen ukus, tako i toplota može uticati na njen oblik. Najidealnija tempertura za čuvanje čokolade je sobna, od 15 do 20 stepeni.

Ne topite je malo prstima pre jela

Da, eksperti za luksuznu čokoladu iz Čikaga tvrde da pre nego što je pojedete čokoladu treba pritisnuti palcem kako bi ona dodatno oslobodila svoje mirise i prirodne arome.Jedete je bez da prvo osetite njen miris
 
Zapravo, ovo je najveća greška koju ljudi prave kada jedu čokoladu. Bez da prethodno dobro osete njen miris samo je ubace u usta.
 
Neki smatraju da miris čokolade deluje kao i miris vina. Miris je ono što osetite i što vas pogodi pre nego što pojedete čokoladu, on vas pripremi za stvarni zalogaj mnogo više nego što mislite.

Ne delite je na komadiće
 
Lomljenje čokolade na komadiće omogućava oslobađanje svih prirodnih mirisa koje čokolada može da ponudi. Takođe, bitan je i zvuk koji čujete kada čokoladu prelomite na pola jer on mnogo govori o kvalitetu (količina i kvalitet kakao maslaca, koliko su fino mlevene čestice čokolade).

Odmah sve gurnete u usta

Obožavaoci čokolade ovo često rade jer nemaju strpljenja, ali uzimanje malih, gotovo dečjih, komadića čokolade još jedan je način na koji ćete sigurno pripremiti svoje trenutno neosetljivo nepce na čokoladu koja upravo dolazi. Ovo je još jedna tajna profesionalnih poznavaoca čokolade.


Žvaćete

Čokolada se u stvari ne žvaće. Probajte da je pritisnete na vrhu usta i ostavite da se topi koliko god možete da podnesete. Na ovaj način ne samo da ćee produžiti uživanje, već ćete uspeti da osetite sve one skrivene ukuse i arome.

Mešate čokolade

Ako jedete više različitih vrsta čokolada smanjujete mogućnost da osetite sve njene posebne arome i skrivene ukuse. Nakon nekog vremena nećete moći da razlikujete ukuse i svi će vam postati isti. Ako baš morate, tri različita ukusa je najviše.

Prebrzo je pojedete

Još jedan savet – ne jedite je pre nego što uradite prethodnih 7 stvari. U suprotnom nećete moći da uživate u njenom jedinstvenom ukusu.
Izvor: Candy Universe
Loading...