Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Back to school je kul


01-09-2017U današnje vreme mnogi se pitaju zašto još uvek idemo u školu kada nam je sve dostupno jednim klikom. Želite da znate kada je čovek prvi put sleteo na Mesec –Google je tu. Želite muziku? Idite na YouTube! Treba vam 67% od 110? Tu je kalkulator na telefonu za to.

 

Da, imamo sve te informacije nadohvat ruke, ali škola je mnogo više od savladavanja jednačina i bitnih datuma. Ne samo učenje, iako je ono primarno, jer najveći deo školskog vremena čine ostvareni odnosi sa nastavnicima i vršnjacima. I naravno, prijatelji.

 

Ipak, polazak u školu nakon duge letnje pauze nije uvek lak. Kako bi protekao što bolje i jednostavnije treba se držati nekoliko smernica.

 

1. Počnite svoju rutinu ranije

Ne možete očekivati da idete na spavanje u 2 ujutru i preživite zvuk alarma u 6.30. Nedelju dana pre početka škole krenite sa ranijim odlaženjem u krevet i navikavanjem na ranije ustajanje. Ovo je svakako bolji način od pokušaja buđenja uz 10 šoljica kafe.

 

2. Napravite to-do listu

Pripremite spisak svega što je potrebno da nabavite i uradite. Osećaćete se mnogo opuštenije i spremnije kada znate sa čim sve treba da se suočite.

 

3. Pripremite sve uveče

Ako ste poput mene, onda verovatno gubite oko sat vremena ujutru pokušavajući da nađete šta da obučete. Pripremite garderobu i torbu uveče. Ovo će vam sačuvati mnogo vremena ujutru, pa ćete moći da odspavate malo duže.

4. Doručkujte

Jedite. Svaki dan. Daće vam energiju i moći ćete da se fokusirate. Zapamtite, vašem mozgu je potrebno gorivo, baš kao i automobilu.

 

5. Isplanirajte put do škole

Kako idete u školu - pešačite, biciklom, prevozom? Isplanirajte dobro koliko vam je vremena potrebno kako biste stigli na vreme. I proverite dobro da li ste sve poneli kad krenete, jer nema ničeg goreg od vraćanja po zaboravljene stvari, prazne baterije na telefonu, zaboravljenih slušalica...

 

6. Družite se

Družite se sa starim prijateljima, ali sklapajte i nova prijateljstva. Takođe, trebalo bi da imate i društvo za učenje ili par starijih drugara koji će vas posavetovati oko  nastavnika, predmeta i svega ostalog. Prijatelji su, kao što sam već pomenula, ono najbolje u školi, zato nemojte propustiti druženje.

 

7. Unapređujte sebe

Ovo je vreme za lični napredak i učenje. Radite na sebi, probajte svoje granice u različitim oblastima i ne podležite pritisku.

 

Zapamtite samo da je vreme provedeno u školi zaista najlepši period u životu. Koliko god vam se sada činilo da je mrzite, škola će vam jako nedostajati kada se završi.

 

A slatkiši, oni su tu da vam zaslade svaki dan i učine ga lepšim  i lakšim. Naročito čokoladni. Ne zaboravite da čokolada pospešuje pamćenje i koncentraciju, i podstiče mozak da brže radi. Takođe, oslobađa i hormon sreće!
Tagovi

slatkisi;