Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Čokolada bez šećera


02-03-2020Od podizanja raspoloženja do smanjenja rizika od kardiovaskularnih bolesti, čini se da je sve više koristi od  čokolade.

 

Međutim, nije tajna da puno čokolade sadrži velike količine prerađenog šećera. Iako šećer nikada nije bio u trci za titulu “zdrave hrane godine”, zahvaljujući ogromnoj medijskoj pažnji i brojnim kampanjama, poput Džejmija Olivera i njegovog “rata šećeru”, slatki proizvodi postali su neprijatelj broj jedan.

 

Manje šećera ne mora da znači i manje čokolade. Lista zdravstvenih koristi od čokolade neprestano raste i postoji puno načina da konzumirate čokoladu i smanjite šećer.

 

Bez obzira da li pokušavate da smanjite unos šećera ili samo tražite zdravije opcije, napravili smo našu preporuku čokolada koje su punog ukusa i kvaliteta, ali sa nižim nivoom šećera.

 

 

 Tamna čokolada

 

Opšte pravilo je da – što je veći procenat kakaa u čokoladi, to ona sadrži manje šećera. Ne samo da dobijate manje šećera, već više kakaoa znači i više dobrih stvari. Pokušajte da izaberete čokolade sa najmanje 85% kakao mase.

 

 Pokušajte sa alternativama

 

Ako više volite slađu čokoladu, probajte table napravljene od alternativa šećernoj trski. Šećer kokosovog cveta ima niži glikemijski indeks, što znači da ćete uneti manje šećera. Ovaj šećer ima predivan ukus karamele sličan smeđem šećeru.

 

Lukuma je suptropsko voće, poreklom iz Južne Amerike, koja ne samo da ima nizak glikemijski indeks, već i prirodno veliku količinu vitamina i hranljivih materija. Kada se osuši, ova „superhrana“ može se koristiti kao prirodni zaslađivač i ima jedinstveni slatki ukus koji se često upoređuje sa slatkim krompirom ili javorom.

 

 

 Probajte tamno mleko

 

Pre nekoliko godina, među ljubiteljima i proizvođačima čokolade bilo je reči o jednom od najvećih trendova u zanatskoj čokoladi – tablama od tamnog mleka. Visok sadržaj kakaa plus mleko znači da ove table imaju iznenađujuće nizak nivo šećera i često sadrže manje slatkih stvari nego mnoge tamne čokolade. Savršeno za zavisnike od mlečne čokolade!

 

 Bez šećera 100%

 

Kakao čokolada napravljena je samo od jednog sastojka – kakao zrna i bez ikakvog dodatka šećera. Ne brinite, kada ih dobro naprave majstori svog zanata, 100% kakao čokolada nema neprijatnu gorčinu i punog je ukusa. Kakao je voće, baš kao i jabuka i narandža, tako da sadrži i nešto prirodnog šećera.

 

Na svim Candy Universe štandovima od sada možete naći tamnu čokoladu sa lešnikom koja je  beu šećera.  Ili je možete poručiti u našoj online prodavnici https://www.candyuniverse.rs/poklonpakovanja/view/302

 

 

Ne preterujte

 

Ako ikad pokušate da pojedete celu tablu čokolade u cugu, teško da ćete uspeti da smanjite šećer.

 

Mislimo da je najbolji način da izaberete komadić vašeg omiljenog ukusa i da uživate dok se topi u ustima kako biste osetili te divne ukuse koji se oslobađaju...

 
Tagovi

čokolada