Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

ČOKOLADA KAO NAJBOLJI PRIJATELJ KAFE


13-05-2017Da li i vi započinjete dan kafom? Neka istraživanja pokazuju da više od polovine ljudi starijih od 18 godina piju kafu svakog dana, a oko 60% tvrdi da ako jutro ne počnu ovim napitkom „nisu sasvim svoji“.

 

Vekovima je kafa bila povod za druženje, ali prava magija nastaje kada se spoji sa čokoladom.

 

Ako jutarnjoj kafi dodate i čokoladni desert, dan ćete započeti na najbolji mogući način. Naučna istraživanja pokazuju kakvu moć imaju kafa i čokolada, i to udružene.

 

Ova moćna kombinacija pojačava kognitivne sposobnosti, samim tim i energiju, rešava poremećaj pažnje i smanjuje nivo anksioznosti.

 

Kafa i čokolada imaju mnoge sličnosti, pa zbog toga predstavljaju savršen spoj. Zbog toga, dobitna kombinacija uz čarobni napitak je čokolada ili čokoladni dražeji.

 

Kafa u crnoj čokoladi

 

Pored ispijanja, kafu možete konzumirati i tako što ćete je jesti prelivenu čokoladom. Dražeji, zrno kafe u crnoj ili mlečnoj čokoladi su odlični za dodatnu energiju i fenomenalnog su ukusa.

 

Konzumiranje zrna kafe prekrivenih čokoladom daće vam energiju jer i čokolada i zrna kafe sadrže kofein. On utiče na vaš nervni sistem i povećava pažnju, jača fizičke karakteristike i umanjuje osećaj umora. Ipak, kofein na svakoga utiče na drugačiji način.

 

 Ukoliko jedete zrna kafe prekrivena čokoladom, to će vam obezbediti značajnu količinu kofeina. Za razliku od kuvane kafe, čokoladirana zrna se unose u organizam cela, tako da koristite svaki delić kofeina koji se nalazi u zrnu.

 

Prosečno zrno kafe prekriveno čokoladom sadrži između 3 i 5 miligrama kofeina. Poređenja radi, standardna šolja kafe sadrži između 102 i 200 miligrama kofeina. Stručnjaci navode da pojedinac ne bi trebalo da konzumira više od 500 do 600 mg kofeina dnevno. Inače, kofein se nalazi u čitavom nizu proizvoda, poput energetskih i sportskih napitaka, pojedinim lekovima, čaju i kafi.

 

kafa u mlečnoj čokoladi 

 

Tajna je u hemijskom sastavu ove dve namirnice. Svi znamo da kafa ima efekat razbuđivanja zato što je prirodni stimulans. Međutim, i čokolada daje zavidan doprinos podizanju vašeg raspoloženja jer sadrži seratonin, koji se takođe nalazi i u ljudskom mozgu. Kada je jedemo oslobađa se taj „hormon sreće i ljubavi”, koji izaziva osećanje slično onom kada smo zaljubljeni.  

 

Podsećamo vas i na 10 razloga zašto je dobro jesti čokoladu.

 

Ako vam je ikada bio potreban izgovor za ovo dvostruko uživanje, sada ga imate!

 
Tagovi

slatkisi