Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Da li je Ruby čokolada prirodno pink boje


16-02-2020Tamna, mlečna i bela čokolada imaju novog prijatelja. Čevrti prirodni čokoladni ukus otkriven je posle 80 godina.


Kažu da ona nije ni gorka, ni mlečna, ni slatka. Kako navode njeni tvorci, osećaj koji izaziva ovaj ukus nije klasičan čokoladni ukus, već podseća na voćni i kremasti sadržaj.

 

Raskošna ružičasta boja čokolade stvara osećaj zbog kog očekujete eksploziju voćnih ukusa i blage voćne kiselosti. Međutim, prvo što osetite je autentičan ukus mlečne čokolade kremaste strukture i tipične tamne note kakaa, a zatim talas ukusa šumskog voća sa prepoznatljivim notama maline i borovnice vrlo blago kiselkast.


Bilo je pitanje trenutka kada će čokoladna industrija krenuti ka novoj vrsti čokolade.

 


Fantastične atraktivne pink boje ovu čokoladu već neko vreme svrstavaju u vodeće svetske  trendove kada su slatkiši u pitanju.

 

Odlično se uklapa sa drugim ukusima i dobro kombinuje sa ostalim sastojcima.
 


Zrna kakaa koja su upotrebljena za ovu vrstu čokolade sakupljane su iz različitih regija u kojima se ova biljka uzgaja, pa odatle potiču ružičasti tonovi, koji nisu dobijeni dodavanjem veštačkih boja.

 


Bilo je potrebno čak 13 godina predanog rada kako bi se dobio novi ukus i da, kako stručnjaci kažu, pronađu način da se iz ove posebne vrste kakaa izvuče ono najbolje za ovu čokolad

 

Proizvođači kažu da ruby ima ukus ”napetosti između voćkastih bobica i glatkoće". Takođe je opisuju kao pikantnu i voćnu, podseća na bobicu koju nikad niste probali i potpuno je neverovatna. Drugi je opisuju kao da sadrži note limuna i trešnje.

 

A njena boja je potpuno prirodna. Rubi čokolada svoju ružičastu nijansu duguje potpuno crvenom zrnu kakao biljke - tačnije biljkama koje se uzgajaju u Ekvadoru, Brazilu i Obali slonovače.

 

Ove biljke sadrže hemijska jedinjenja koja se javljaju u prirodi, a kojih nema u zrnima koja se gaje na drugim mestima.

 


Neki boju rubi čokolade zovu i “pink milenijalaca”.


“Prirodna je, šarena i hedonistička. Zadržava autentičnost čokolade i ostvaruje lepu ravnotežu koja puno govori milenijalcima“.

 

Rubi čokolada obećava čulne emocije koje su potpuno nove i kiselkaste, a opet slatke, sa prirodnim baršunastim i voćnim notama.

 

Ne zovite je roze čokolada, to je Ruby!

 

 
Tagovi

čokolada