Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

ĐUMBIR U ČOKOLADI SAMO ZA ONE SKLONE AVANTURAMA


19-01-2020Svi mi koji obožavamo slatkiše, a pritom i vodimo računa o zdravom životu, teško balansiramo na toj relaciji.

 

Ah, kada bisamo mogli da jedemo omiljenu čokoladu, gumene bombone ili čokoladne dražeje  ne razmišljajući o kalorijama... Ali dobro, valjda je i to jedan od razloga zašto ih toliko volimo.

 

Ništa nije tako ukusno kao zalogaj dobre mlečne čokolade, osim ako se ta čokolada ne nalazi obavijena oko kriške kandiranog đumbira. Ovakav spoj daje totalnu poslasticu ukusa koja je pritom i zdrava, a i doprinosu mentalnom opuštanju.

 

Iako je đumbir veoma ukusan i koristi se kao začin u različite svrhe - kao dodatak jelima, za kolače, pivo i likere… njegova lekovita svojstva su zaista impresivna.

 

Đumbir poboljšava pamćenje, deluje kao blagi afrodizijak, smanjuje mučninu u trudnoći bez štetnih efekata, kao i mučninu kod osoba koje teže podnose putovanja. Antiseptik je, pa uništava mikroorganizme, koristi se protiv iscrpljenosti i umora, jer podiže energiju u organizmu.

 

 

Sadrži u sebi materije koje ubrzavaju metabolizam, pomaže razgradnju mesa i mleka u organizmu. Đumbir je snažan antioksidans koji pospešuje funkciju jetre i odličan je za detoksikaciju organizma, a nema nikakvo štetno dejstvo, mada se ne preporučuje konzumacija više od 5 grama dnevno.

 

Đumbir je u antička vremena smatran izvorom ljubavne snage. Muškarci koji su pili čaj od cvetova đumbira bili su pravi ljubavnici. Ako bi neka devojka nosila venac od belih cvetova đumbira, postala bi izazovna.

Kada je đumbir iz Egipta stigao u antički Rim, odmah je proglašen za ljubavni začin. Kuvari su vekovima pripremali smesu od žumanaca i đumbira koja je ljubavnike i kurtizane, pa i samog Luja XIV, dovodila u stanje neopisive pohote.

 

 

Oštar, vatreni ukus kandiranog đumbira najbolje ide u kombinaciji sa čokoladom. Ljubitelji neobičnih i ljutih ukusa preferiraju čokoladu u koju se dodaju začini, pa je đumbir jedan od njihovih omiljenih izbora.

 

Pravi sladokusci kažu da je ovo kombinacija samo za one sklone avanturama.

 

- Ovo je nešto na šta ranije nisam naišla. Đumbir mi je bio jako interesantan u ovoj kombinaciji. Njegov ukus se ne da uporediti ni sa čim: ljutkast je, ali u kombinaciji sa ukusom kvalitetne mlečne čokolade dobijate savršenu kombinaciju koja će sigurno  osvežiti vaše čulo ukusa – tvrdi jedan od ljubitelja ove vrste slatkiša.

 

Iako je malo neobičan i na prvi zalogaj se ne svidi baš svima, brzo se zavoli i postaje omiljena poslastica

 
Tagovi

djumbir