Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU CRNE BELE I MLEČNE ČOKOLADE


22-09-2018Ah, ta čokolada. Kao što je jednom prilikom rekao autor „Snupija“ Charles Schultz – „Sve što vam je potrebno je ljubav, ali malo čokolade tu i tamo ne škodi." Ako ste ljubitelj čokoladnih slatkiša, onda sigurno znate za bogatu ponudu u Candy Universe-u. Mlečna čokolada, crna čokolada, bela čokolada, koja je najboljeg kvaliteta i koja je najzdravija. Da li znate da jedna od njih „tehnički“ uopšte i nije čokolada? I, ono najbitnije: koja je najboljeg ukusa? Odgovor ćemo dati u ovom blogu, ali možete i da skoknete do najbližeg Candy Universa i isprobate sve i sami.

 

Čokolada je dosta menjala svoj oblik kroz istoriju, ali postoje tri osnovne vrste čokolade. Naravno, svako od nas ima svoje favorite i daje prednost jednoj od njih - crnoj, beloj ili mlečnoj čokoladi.

 

Crna čokolada

 

Svaka čokolada sadrži određeni procenat kakaoa, sastojka koji nastaje od zrna kakaovog drveta.

 

Crna čokolada tipično sadrži od 45 do 80 procenata kakaoa, koji joj daje tu tamnu braon boju. Takođe je poznata i kao „poluslatka“, jer ima dubok, ponekad malo gorak, ukus. Tamna čokolada se takođe smatra zdravom čokoladom. Ona je moćan antioksidant i pokazalo se da poboljšava cirkulaciju i zdravlje srca, smanjujući rizik od moždanog udara.

 

Mlečna čokolada

 

Kao što joj samo ime kaže, mlečna čokolada mora sadržati mleko (4% mlečne masti i 12% čvrste supstance), zajedno sa kakao puterom, tečnom čokoladom, vanilom i stabilizujućim sastojkom poznatim kao lecitin.

Ova vrsta ima mnogo manje kakaoa od crne čokolade – samo pet do sedam procenata – i zato izgleda svetlija, ima kremastiju strukturu i slađi ukus.

 

 

Bela čokolada

 

Termin „bela čokolada“ je zapravo pogrešan, jer tehnički ovo i nije prava čokolada. Iako sadrži mnoštvo istih sastojaka kao mlečna čokolada – mleko, šećer, lecitin i kakao puter – ona ne sadrži čvrste čokoladne supstance (kakao prah).

 

Nestle tvrdi da je stvorio belu čokoladu tridesetih godina 20. veka kao način korišćenja viška kakao putera, dok je kompanija Alpine White napravila prvi čokoladni bar koji se pojavio u masovnoj prodaji u SAD.

 

 

Ako vas ipak mrzi da izlazite iz kuće, možete omiljene čokoladne slatkiše da poručite i onlajn, na linku - https://www.candyuniverse.rs/poklonpakovanja
Tagovi

slatkisi;