Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Napravi sam(a) - Čokoladna torta za prave sladokusce


2015-04-18 15:51:20



Ne znamo za vas, ali kod nas je mrtva trka između toga da li više volimo slatkiše ili torte. U svakom slučaju, sve što je čokoladno sigurno nećemo odbiti! Zato smo se ovih dana družili sa našim drugarima iz Slatke kuće Đukić i odlučili da sa vama podelimo jedan divan recept koji je, ujedno, bio nešto poput bombastičnog spoja njihove i naše kuhinjice. 
Sve smo fino zabeležili, što pišući, što slikajući i  jedva čekamo da i neko od vas proba nešto popust ovoga i podeli sa nama svoje utiske. 
 
U nastavku vas očekuje divno, divno ukusna ČOKOLADNA BOMBA Slatke kuće Đukić, dekorisana Candy Universe slatkišima! 
 
Za ovo slatko čudo, sačinjeno iz nekoliko delova, vam trebaju sledeći sastojci:
 
Čokoladni biskvit 
4 jaja
80 g šećera
20 g kakaa
100 g brašna
 
Fil 
1 l slatke pavlake
200 g šećera
400 g čokolade za kuvanje
100 g karamela 
 
Čokoladni preliv
200 g čokolade za kuvanje
100 ml ulja
 
Sad kad ste pribavili sve potrebne sastojke, evo upustva, korak po korak!
 
Odvojiti belance od žumanca, a belance umutiti sa oko 80 g šećera.


Umućenim belancima dodati žumance, a potom u njih dodati brašno i kakao.




Mutiti dok se sve ne sjedini i potom dobijenom masom preliti pleh. Mi smo koristili veći iz kog smo pekli dve okrugle kore, ali možete koristiti i samo okrugli i peći jednu koru.
Peći 5-7 minuta na 250 stepeni.

 
Dok se kora peče rastopite (odvojeno) čokoladu i karamele. 
 
Za pripremu ove torte, koristili smo Candy Universe karamele kako bi fil dobilo karamelasti šmek, ali će ukus biti sasvim lep i ako upotrebite samo čokoladu. Vrsnim domaćicama i sladokuscima, pak, apsolutno preporučujemo i karamele kao dodatak! 


Od rastopljene čokolade, odvojite par kašika za premazivanje gornje kore kojom ćete "preklopiti" tortu.


Sada možete da sjedinite istopljene karamelice i čokoladu.
 




Umutite oko 1 litar slatke pavlake sa 200 g šećera i u smesu dodajte sjedinjenu čokoladu i karamele i mešajte dok se ne zgusne. 


Kada je fil gotov, možete postaviti donju koru za premazivanje. 
Mi smo se odlučili za pravljenje dve okrugle kore na ovaj način.


Sad kada je kora spremna, premazivanje može da počne!


Dok je premazujete, u sredini napravite udubljenje proizvoljne veličine kako biste u njega mogli da ubacite slatkiše, kao što je prikazano na slici.
Mi smo koristili oko 200 g Candy Universe slatkiša i to kombinaciju šarenih čokoladnih bombona, tropskog miksa i jelly beans-a.


"Zatvorite" slatkiše još jednim slojem fila i preko njega stavite koru koju ste na početku premazali čokoladom.
Ako ste pravili samo s jednom korom, biće dovoljno da samo premažete filom i izravnate površinu.


Na red dolazi čokoladni preliv! 
Dok ga pripremate, tortu ostavite u firžideru ili zamrzivaču na oko 5 minuta da se malo stegne. 
Prelijte je po želji - celu ili samo delimično, kako smo mi uradili.
Nakon prelivanja, ostavite je još par trenutaka u frižideru, kako dekoracijom ne biste pokvarili naneti preliv.


Pri dekorisanju čokoladnog preliva možete biti kreativni i pustiti mašti na volju. Mi smo se opredelili za sledeću varijantu:
 


Kao završni efekat, upotrebili smo Candy Universe rum i čokoladne kuglice.


A dalje smo samo uživali u ovoj čokoladnoj bombi! 
Prvo, doduše, samo vizuelno, ali onda smo jedva dočekali da je i smažemo! :)




Upustite se u ovu slatku avanturu u svom domu i ne birnite - jedva da postoji šansa da ovo slatko čudo ne bude ukusno, ma koliko različitih slatkiša i kremova u njega ubacili! 
 
A mi još jednom zahvaljujemo Slatkoj kući Đukić koja nam je dozvolila da upadnemo u njihovu kuhinjicu i podelimo sa vama ovu slatku tajnu. :)

Ostajte nam slatki i srećni, a do sledećeg recepta, evo još nekih slatkih ideja.