Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Novogodišnje odluke - lepota poroka


31-12-2016 

Kad smo bili klinci verovali smo u Deda Mraza. Neko više, neko manje, ali svi smo se nadali da postoji i iščekivali poklone za Novu godinu. Tako i ja. Dok nisam provalila podvalu roditelja... Nisam odavala da znam da ćale ostavlja poklone i paketiće, jer sam sumnjala da može da prestane to da radi ako sazna da je raskrinkan.  

  

Po svojoj prirodi čovek je sklon da veruje u neku magiju, čuda, sudbinu... Tako smo, malo kasnije, Deda Mraza zamenili novogodišnjom magijom i počeli da verujemo u nov početak.

 

Kraj godine briše sve negativno, pravimo nove planove, donosimo nove odluke i krećemo u novi, bolji  život. I tako svake godine.

 

I svake godine posle mesec dana fijasko. Shvatimo da nismo uspeli da smršamo, da nismo počeli redovno da vežbamo, da i dalje ne viđamo drage ljude i porodicu koliko bi trebalo, da smo na istom poslu, u istim lošim vezama, nezadovoljni. I onda sve to odložimo za ponedeljak ili sledeću nedelju, mesec... neki novi početak.

 

Ako izuzmemo objektivne okolnosti koje ne možemo da promenimo, one koje možemo najčešće ni ne pokušavamo. Ali ih redovno stavljamo na spisak novogodišnjih odluka. Ni ja nisam izuzetak.

 

Međutim, po prvi put u životu ispunila sam sve svoje novogodišnje ciljeve. Jeeee!

I uopšte nisu bili naivni. Živela sam kao spartanac, po svim pravilima koje sam stavila na papir tog 31. decembra 2015. godine.

 

 

Hranila sam se zdravo, jela kuvanu hranu, vežbala redovno, održavala šire porodične kontakte, išla na kurs još jednog jezika, čitala više... Nisam htela da odustanem, čvrsto rešena da ovog puta moram da izguram svoj cilj.

 

I ponosna sam. Zaista.

 

Ali sad nisam baš sigurna da je sve to tako trebalo da bude i da sam srećnija i da mi je život kvalitetniji. Mislim, u principu jeste. Ipak...

Ja samo hoću da mi bude lepo. Fale mi sva ona sitna zadovoljstva koja možda nisu najzdravija, ali ih svi volimo. Lepota poroka - onog bezazlenog, naravno.

 

Da ponekad odložim alarm i odspavam malo duže, da povremeno izblejim u besciljnom tumaranju po TV kanalima, gledam serije, ostanem do jutra u gradu, odem na posao posle neprospavane noći, preskočim vežbanje i uživam u najboljim slatkišima, ne razmišljam o politici, družim se sa decom, odlutam u maštanju, kupim nešto što mi i nije potrebno...

 

Trenutak kada uživam u sitnim zadovoljstvima podjednako su mi bitni kao i veliki ciljevi. Sve dok ne osećam da ih ozbiljno ugrožavaju i dok sebe ne mučim kajanjem. Plesanje u gradu do zore, iako znam da me kući čeka hrpa neopranih sudova, na primer.

 

Zato će se ove godine na mom spisku novogodišnjih odluka naći stvari koje me zaista čine srećnom. Naravno, tu spada i redovno vežbanje, ali i slatkiši. Svemu ću samo odrediti pravu meru, kako bih mogla maksimalno da uživam i zaista budem srećna. Što i vama želim.

 

 

Srećna vam Nova godina, budite svoji i ne zaboravite da su male stvari ključ sreće i čine život slađim.