Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Posni slatkiši kao jedno od životnih zadovoljstava


06-01-2017 

Lešnik u tamnoj čokoladi, karamelizovani badem, badem u tamnoj čokoladi, kao i brusnica i aronija, suvo grožđe... samo su neki od slatkiša koji se savršeno uklapaju u duh praznika, a koji svojim posnim sadržajem mogu da se nađu na trpezi i na badnje veče. Kombinacija tradicionalnog i modernog najbolje je rešenje za ovakve trenutke kada se cela porodica nađe na okupu, jer poznato je da - koliko ljudi, toliko i ćudi - pardon, ukusa.

 

Voće i koštunjavi plodovi su prekrivani šećerom još od 14. veka. Nakon toga je došao čokoladni umesto šećernog preliva, što je poslasticama dalo dodatni prefinjen ukus. I pored mašinske izrade, ručna dorada je i danas neophodna za postizanje istančanog sjaja dražeja.

 

Lešnik u tamnoj čokoladi

 

Sočna tamna čokolada sa lešnikom ostaviće vas bez daha. Intenzivan ukus i bogato punjenje osvojiće sva vaša čula. Tamna čokolada je odličan izbor i za sve one koji vode računa o svom zdravlju jer sadrži znatno više kakaa.

 

 

Karamelizovani badem

 

Ako tragate za slatkišima koji će upotpuniti vaše praznično druženje, karamelizovani badem sa cimetom je odličan izbor za činiju sa grickalicama. Mogu biti i lagani obrok, a u zavisnosti od ukusa pravi sladokusci preporučuju ih kao dodatak određenim salatama.

 

 

Aronija u tamnoj čokoladi

 

Jedna od najpopularnijih biljaka u Srbiji u poslednje vreme je aronija, zbog svojih karakterističnih svojstava i pozitivnih efekata na zdravlje. A ako bobice aronije još i obmotate slojem najfinije čokolade, pred vama je prava poslastica. Proces izrade ovih dražeja doprinosi da bobice ne izgube ništa od svojih pozitivnih svojstava, a zdrav sastav garantuje i tamna čokolada koja ne sadrži masti i konzervanse.

 

 

Suvo grožđe u tamnoj čokoladi

 

Suvo grožđe možda i ne izgleda spektakularno, ali zdravstvene prednosti koje pruža su ogromne. Sadrži više hranljivih materija i minerala koji pružaju olakšanje kod mnogih fizičkih problema, a “upakovano” u tamnu čokoladu predstavlja najfiniji slatkiš.

 

 

Brusnica u svežoj čokoladi

 

Brusnice poseduju svojstva od ogromne koristi po zdravlje i to se voće smatra jednom od najzdravijih vrsta hrane. Savršeni spoj svežeg ukusa brusnice i zdrave i prefinjene tamne čokolade ulepšaće i zasladiti vaše trenutke prazničnog zadovoljstva.