Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Sarin slatki svet


2015-03-16 09:53:52Već nekoliko dana nema onog deke koji svako veče, negde oko 7, prvo popije kafu u obližnjem kafiću, pa svrati po 100 grama svojim omiljenih čokoladnih dražeja.
 
Čudno je kako ti vremenom čak i tuđe navike postanu bliske. Čak i one koje ne razumeš nekako naučiš da pomalo voliš ili bar uvažavaš. Meni, recimo, ti dražeji koje je on uzima (aronija u crnoj čokoladi) nisu baš lepi. Više volim ove bademaste, lešnikaste, hrskave, što se lepo raspuknu u ustima, pa posle, kad se čokolada istopi, još vijaš jezikom ostatke lešnika ili badema. Pa ipak, obradujem se toj dečijoj radosti s kojim ih iznova kupuje, polusmešku na njegovom licu dok čeka kesicu svog najdražeg ukusa.


 

Uopšte, na ovom mestu, dok radiš kao prodavačica (i to ne bilo čega, nego slatkiša zbog kojih jedva da ima onih kojima ne zasijaju oči!) tu, dakle, gotovo da bi mogao da živiš samo od tih sitnih, usputnih ljubaznosti, osmeha i poluosmeha koje ti ljudi upućuju.

Ne možeš da prodaješ sve te šarene, mirišljave i ukusne stvari, a da te dečije oduševljenje s vremena na vreme ne pomeri iz temelja. I, kada kažem „dečije“ ja zaista i ne mislim samo na decu. Češće čak mislim na onu „veliku decu“! Oduševljenje s kojim prilaze štandu je sve ono na šta se inače retko nailazi. U tom smislu, ja negde i verujem da sam privilegovana što imam pravo da budem nemi posmatrača njiovih sitnih, svakodnevnih radosti.

Gledali ste sigurno Čudesnu sudbinu Amelije Pulen? E tako ja, pomalo naivno, volim da mislim kako su bar mrve, mrvičaste tuđe radosti u mojim rukama. Uživam da posmatram usne koje se razvlače u osmeh, oči koje se oduševljeno šire, obrve koje se podižu, rečenice „Jao, pa svi su lepi!“ i od tog trenutka, čini ti se, toliko toga je na tebi! Ti možeš da budeš kreator nečije dalje radosti, samo ako si dovoljno spreman! Jer, od mene zavisi koje ukuse ću im predložiti i da li ću ih pitati šta vole, pa ako su, recimo, ljubitelji bele čokolade, ja imam celu paletu divnih dražeja zbog kojih će njihove oči još lepše da sijaju. A to nije mala stvar. Jedan toplinom ogrejan pogled dnevno, ‘ej! A neki provedu i cele celcate mesece čekajući na takvo šta.

 

Nego, imam jednu lepu priču za vas koja je promenila ne samo moje dane na poslu nego mi je i celu glavu, maštu celu izokrenula naopačke! Ali, to čuvam za naredni put. Morali smo, valjda, prvo da se malo upoznamo. :)
Do čitanja!

 

Izvor fotografija: indulgy.com