Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

Sarin slatki svet - Zašto su snovi važni


2015-04-25 23:25:23Ne znam za vas, ali ja sam se već uželela Sare. Nije svraćala do nas već neko vreme i njene male, dečije mudrosti počele su da mi već strašno nedostaju.
A onda se, kao i prvog puta, pojavila skoro pa niotkuda i samo veselo počela svoju priču. 
Ja ću se sada povući, znate, i ostaviti vas nasamo sa njom. 

 
Ja mislim da su snovi važni zato što je onaj koji sanja uvek lepši od onog ko samo nešto misli i mnogo je ozbiljan. Oni koji puno sanjaju nekako se lepše smeju. Valjda mi mama zato i govori da nikada ne treba da prestanem da sanjam. Dobro, moram da priznam da mi je, prvo, bilo malo teško to da shvatim, jer nisam baš znala kako bih ja to mogla da sam uvek u snu. A onda mi je objasnila da neki ljudi, prosto, nešto toliko jako žele da to i budni sanjaju i da će tako onda jednom to što sanjaju sigurno i da dobiju. Ja uopšte verujem u sve što mi mama kaže, a ta priča mi je bila posebno lepa, pa zašto bih sumnjala. Tako sam jednom sanjala da će mi Deda Mraz doneti moju najdražu čokoladu i jednu baš lepu lutku i to se stvarno i desilo! Izgleda da je baš tačno sve to oko sanjanja. 
 
Čula sam još i da, ako jako veruješ u snove, možeš duže da ostaneš dete. To mi je, zapravo, malo bezveze, jer ne znam što bih stalno volela da sam ovako mala. Odrasle devojčice imaju i neke lepše haljine, ponekad čak nose i plavu senku za oči, a kad se zaljube smeju i da se drže za ruke sa dečacima. Mada mi svi ozbiljni i odrasli ljudi govore da je to kad porasteš baš bezveze. Verovatno su ono toliko jako porasli iznutra da u njima više nije ostalo mesta za snove.  Ne znam baš da li je to moguće, ali čini mi se da jeste. Jer kad porasteš, poraste ti sigurno i srce i pluća i sve iznutra, i kako onda sa svim tim imaš još mesta i za snove? Jedino ako ti samo srce poraste – onda u njega sigurno može svašta da stane. 
 
Mama kaže da je važno da je srce dobro. Ako srce dobro radi, onda ono lepo kuca i malo požuri kada vidi nekog koga voli.
Uf, sad sam se setila onog Saše iz prvog razreda. Ali o njemu sledećeg puta! Već me i ovo sa snovima dosta zbunjuje.


Prethodne priče iz Sarinog slatkog sveta možeš pročitati ovde:
1. Sarin slatki svet
2. Sarin slatki svet - Upoznavanje sa Sarom


Izvori fotografija: jenny.gr, legend.az