Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

SLATKIŠI SVE ČINE BOLJIM ALI ZAISTA


30-09-2018Možda ste i do sada znali da slatkiši sve popravljaju, ali sada imamo i naučne dokaze za to. Slatkiši nam zaista popravljaju raspoloženje, a imaju i nekoliko super moći. Evo nekoliko razlog zašto su slatkiši neophodni u našem životu i zašto se možete osećati dobro dok ih jedete.

 

Slatkiši i lepe uspomene idu ruku pod ruku

 

Slatkiši su direktno povezani sa lepim događajima i nekim najzanimljivijim sećanjima iz naše prošlosti, počevši od prvih rođendana, praznika, poklona koje smo dobijali kao deca, odlazaka na kolače ili sladoled kao nagrade za neki ostvareni uspeh Da li možete da zamislite detinjstvo bez ukusa nekih slatkiša?

 

Na ovaj način slatkiši su trajno urezali u naš mozak povezanost sa uspesima. Mi prirodno povezujemo slatkiše sa osećajima kao što su ljubav, prijateljstvo, radost, porodica, udobnost. Čak i kada ništa ne slavimo, jedna bombona oslobađa te osetljive hemikalije u mozgu koje nam donose potrebne trenutke sreće u našoj inače stresnoj svakodnevici.

 

 

Šta kaže nauka o slatkoj sreći

 

Dok neki skeptici ne veruju u „slatku sreću“, roditelji imaju drugačije stavove. Današnja nauka pokazuje da slatkiši zaista imaju dobar uticaj na mozak.

 

Dok mozak čini samo 2 procenta telesne težine, on koristi 50% energije šećera u našem telu. Naš mozak voli šećer! Zašto? Šećer oslobađa dopamin koji utiče na deo našeg mozga koji je povezan sa nagradom, novitetom i motivacijom. Dopamin je važan neurotransimiter koji igra ključnu ulogu u kontroli emocionalnih odgovora. U stvari, ne samo da nam pomaže da vizualizujemo nagrade, već nam takođe omogućava da preduzmemo akciju koja nam je potrebna da bi se postigla nagrada.

 

Slatkiši su jednostavno preukusni

 

Slatkiši su hrana i za telo i za dušu i uz to su savršenog ukusa. Slatkiši su ukus u kome uživamo i samo jedan je dovoljan da nam donese osećaj sreće. U najmanju ruku oni čine čine čuda za naše telo, um i raspoloženje!

 
Tagovi

slatkisi