Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

Blog

Slatkisi

Zanimljivosti

Akcije

ZIMA MIRIŠE NA SREĆU I NA SLATKIŠE


22-12-2019 

Kako vam miriše zima? Kada osetim miris cimeta, đumbira, karamel badema i čokolade odmah mi zatrepere novogodišnje lampice pred očima i znam – to je miris praznika, decembra i sreće.

 

Da li i vi imate onaj osećaj da neke trenutke povezujete preko mirisa sa osobama ili lepim sećanjem? Kada osetite miris i taj talas vas samo baci u prošlost i vrati u neki vama poznat trenutak ili vas podseti na dragu osobu.

 

E baš takav je meni decembar. Pored toga, danas je prvi dan zime. Iako ne podseća na pravu zimu po temperaturama i snega nema još uvek u najavi, samo saznanje da se praznici bliže pokreće lepe vibracije u mozgu. A zima meni miriše na slatko. Na toplu atmosferu ispunjenu mirisom kolača i slatkiša, vreme sa porodicom i prijateljima, poklone i duge noći koje provodimo zajedno.

 

Iako ne postoji jasna podela, ipak zimi volimo malo jače ukuse, one koji nas zaslade i ugreju. Neke slatkiše ne možemo, a da ih ne kategorišemo više kao zimske ili kao letnje.

 

 

Karamelizovani badem Sladak krckavi sloj obavija badem i daje mu savršen ukus. Jedna od omiljenh zimskih poslastica. I zbog mirisa i zbog ukusa. Takođe, fantastična posna poslastica bez koje su praznici nezamislivi.

 

Karamela vanila i morska so Kombinacija slanog i slatkog je ona koji ne bi trebalo baš da funkcioniše, ali zapravo nije tako. Čarobna je i ukusna. Prosto nam je nikad nije dosta.

 

Previše šećera je preterano intenzivno, a previše soli jednostavno ima užasan ukus, ali kada to pomešate, kombinacija je nebeska.

 

 

Badem cimet Karakteristična egzotična aroma cimeta za mnoge je prva asocijacija na kolače, ali cimet nije samo ukusni dodatak slatkišima, već i prirodni lek.

 

Pomaže da vaš mozak radi bolje. Umesto da koristite veštačka energetska pića, ubacite malo cimeta u napitak od kafe. Badem sa cimetom i čokoladom je jedan od naših najtraženijh slatkiša. On se prosto obožava.

 

Takođe, cimet popravlja raspoloženje. Možete ga koristiti kao svojevrsnu aromaterapiju kojom ćete poboljšati atmosferu. Jednostavno uključite cimet u svakodnevnu rutinu i – budite srećni.

 

 

Đumbir u čokoladi Aromatičan i ljutkast, đumbir se jednako dobro uklapa i u slane i u slatke recepte. Već mala količina đumbira dovoljna je da se od njega napravi fantastična poslastica.

 

Pored svih svojstava koje poseduje, đumbir je savršena poslastica. Neobična mešavina ljutog i slatkog u kombinaciji sa mlečnom čokoladom izaziva oduševljenje kod mnogih.

 

Kandirani đumbir prekriven mlečnom čokoladom se jednostavno obožava. Mada, ima i onih koji ne vole drugačije ukuse, pa im samim tim i ovaj slatkiš nije zanimjiv.

 

Ako volite da otkrivate nove, zanimljive ukuse definitivno će postati vaša omiljena poslastica.

 

Dakle, đumbir sa mlečnom čokoladom se ili obožava ili ne voli. U svakom slučaju, ne sme se propustiti.

 

Orah u mlečnoj čokoladi Pomalo nepravedno zapostavljen kada su u pitanju čokoladni deserti, orah svi prvo povezujemo sa tortama i kolačima. Orah jeste zimska namirnica, bogat hranljivim vrednostima, u mlečnoj čokoladi predstavlja fantastičnu poslasticu. Njegov pun ukus nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

 

Slatkiši su savršen novogodišnji poklon za sve drage ljude u vašem životu, a gurmani posebno uživaju u njima.

 

Za ljubitelje slatkiša poklon u vidu kutije bombona koja stiže na njihovu adresu ili je vi sami ostavite ispod jelke, vrhunsko je zadovoljstvo. Od čokolade do kiselih, gumenih ili tvrdih bombona, kutija sa slatkišima sigurno će iskreno obradovati sve sladokusce.