Prijavi se!

Na tvoje datume mi te častimo duplom količinom slatkiša koje kupiš kod nas na štandovima!

Moji važni datumi

Odaberi najviše tri različita datuma!

Popust se koristi samo na odabrane datume!

Popust se ne moze iskoristiti ako su izabrani danasnji ili sutrasnji datumi!

BUBBLE TEA

 

 

Šta je Bubble Tea?

 

Bubble tea je u osnovi čaj u koji se dodaju tapioka kuglice. Napitak na bazi zelenog ili crnog čaja sa prirodnim voćnim aromama, bistri ili kremast.


Tapioka kuglice dolaze u raznim ukusima i svojom želatinastom teksturom stvaraju kontrast čaju. Kada zagrizete jednu od njih, osetićete efekat zbog kojeg je ovo piće i steklo svoju planetarnu popularnost.

 

Osim čaja, baza za ovo piće mogu biti i mleko ili kafa, kakao, čaj sa dodatkom mleka. Bezbroj je varijanti i kombinacija.

Bubble tea je piće poreklom sa Tajvana, inicijalno je nastao tako što se mešao crni čaj sa biljnim krimerom i tako je nastao takozvani mlečni čaj. Potom se u to dodavala tapioka, koja je zaštitini znak Azije i koja se koristi u svim delovima kontinenta kao dodatak u dezertima. 


Nakon toga su krenuli razni dodaci, kao što su bobice, a čitav koncept se proširio 80ih godina prošlog veka.

Podloga svakog bubble tea-a je zeleni ili crni čaj, voćni sirupi, a na vama je da sa dodacima napravite kombinaciju koju želite. 

Takođe, postoje kremaste varijante koje ne sadrže čaj, koje su više kao šejkovi, a ukusi koji postoje su kafa, kokos, japanski maču, vanilu i taro. 

 

Kako se pije Bubble Tea?

Tapioka bobe koje se nalaze na dnu čaše imaju strukturu koja je slična gumenoj bomboni i žvaki. Možete izabrati različite ukuse, a od njih zavisi i boja boba koja ide od crne do nekih veselih zelenih, crvenih, žutih ili belih nijansi.

Kakvog je ukusa?

Sladak, hladan, osvežavajući i zaista preukusan. Postoji mnogo ukusa čaja i voća tako da na vama je da kombinujete i birate.

Kako izgleda Bubble Tea?

Služi se u providnoj čaši kako bi se video sastav i bobe koje se nalaze u njemu. Boja zavisi od ukusa za koji se odlučite, a mlečni bubble tea izgleda zabavno i cool. Podseća na vrstu šejka.